Fisetin

 

Vad gör Fisetin?

   SVT visade en film som hette Stoppa Åldrandet.
   I de här 5 minuterna av filmer så berättar man lite om vad "Zombie-Celler" är, lite om Telomerer och om Fisetin. Titta på den innan du läser vidare, filmen kommer hjälpa dig att förstå sammanhanget. 


   Nu när du har kollat på filmen (eller?) så förstår du nog att jag kommer berätta om Zombie-celler (celler som har tappat sin identitet) och om hur man omvandlar de till föda för att skapa nya celler!


   Vi kan kolla lite på hur en Zombie-cell skapas:   Cellerna innehåller Telomerer, Telomerer innehåller ditt DNA


   Cellerna delar på sig, det är så din kropp skapar nya celler. Telomererna blir kortare efter varje delning.


   Kortare Telomerer ger sämre kopia av ditt DNA till den nya cellen; när Telomererna är som kortast då blir cellens DNA oanvändbart och cellen som skapas är en Zombie-cell.

   Zombie-celler blir giftiga med tiden och "smittar" näraliggande friska celler som i sin tur omvandlas till Zombie-celler. 


   De ackumuleras med tiden, bidrar till inflammationer vilket är den bidragande faktorn till bl.a. cancer.
   Vävnaden i närheten av zombie-cellerna går sönder och det är den största orsaken till att du åldras och att din kropp fungerar sämre. 


   Man berättade i filmen lite kort om Mayo Clinic och om Fisetin.

   Fisetin är en "gammal" vitamin, man upptäckte den först 1891. Den finns i bl.a. jordgubbar och äpplen. 
   När man testade den fann man att Fisetin gör en sak riktigt bra, den ger sig på Zombie-celler och förstör dem. NAD+ skapar nya celler av restprodukterna
   Mayo Clinic var de som var mest aktiva och öppen språkiga om sina resultat. Man visade i filmen försöken de gjorde med mössen. Här kommer fortsättningen...

   Människor har tagit Fisetin mot allt möjligt i tiotals år, den är aktiv i bara 3-4 timmar i kroppen den tolereras bra, dock i 100-400mg dagliga doser.
  Säkerhets tester fann att även riktigt höga doser Fisetin är ofarliga, så man började testa olika doser i människoförsök.
   Mayo Clinic utvecklade "Hit and Run" metoden som är den mest effektiva; en stor dos (1500mg) två dagar i rad och sen vänta.
   Man testade Hit And Run på folk över 85 år gamla som led av Atrofi (muskelförtvining) och kunde se en mätbar skillnad i styrka efter bara 6 dagar!
   Stora mängder Fisetin under 2 dagars perioder har fått smeknamnet "Mayo Protocol" och den har visat sig ha riktigt snabba och stora effekter speciellt hos äldre. Försök hos kortlivade organismer visar samma livs förlängnings effekter när man har gett Fisetin tidigt som sent i livs cirkeln (vilket förbryllar forskarna).

   USA:s National Institutes of Health (NIH) kör nu placebo-kontrollerade långvariga försök med "Mayo Protocol" i 129 ålderdomshem!


   Resultaten hos äldre med "Mayo Protocol" var lite väl snabba och extrema för att bara bero på att Zombie-celler försvann och nya celler skapades.

   Så man grävde vidare!

   Mängden Zombie-celler korresponderar nästan exakt med mängden av inflammationer / inflammerade celler. Zombie-celler skapar inflammationer, inflammerade celler blir Zombie-celler. Det är en "Ond Cirkel" som leder till åldrande och sjukdomar, men det är inte det värsta!

   NAD+ är den viktigaste molekylen för att ens kropp ska fungera.
   Det blir mindre NAD+ i kroppen ju äldre man blir, därför fungerar kroppen sämre med åldern.
   När man började kolla närmare i "Den Onda Cirkeln" så fann man en protein (CD38) som förstör NAD+ molekyler. 
   Det är vanligt att substanser bråkar med varandra men en CD38 protein förstör över 100 NAD+ molekyler!

   Och även att Zombie-Celler ger näring till CD38 för att aktiveras...
Så här bryter Fisetin "Den Onda Cirkeln":

   Fisetin dödar Zombie-Cellerna > CD38 får ingen näring för att aktiveras > NAD+ som finns i kroppen förstörs inte, äldre får högre NAD+ nivåer per automatik > kroppen fungerar bättre och mindre Zombie-Celler skapas. 
   Där har vi nog en stor del av svaret på varför "Mayo Protocol" är mer effektiv ju äldre man är!

Så här kan du göra om du vill ta "Mayo Protocol"

   Fisetin är inte vattenlöslig. Här kommer ett tips om hur du kan ta den:
   Man kan dela på kapslarna och blanda ut pulvret - först i lite olivolja - och sen i Jordgubbsyoghurt från LIDL. 
   Kapslarna är på 100 mg så det blir 15 kapslar ena dagen och 15 nästa dag (1500mg x 2 dagar)


   Du kan också skiva och blanda i några färska jordgubbar eller äta ett par jordgubbar innan, kroppen är van vid att få Fisetin från jordgubbar och dem signalerar till kroppen att den ska få Fisetin.

   Hur ofta?
   "Yngre" kan ta Mayo Protocol en-två gånger per år, "äldre" oftare. I försöken på de 129 ålderdomshemmen så testar man från varje månader till varannan men man kontrollerar försökspersonerna.
   Än så länge så finns det inga riktlinjer / rekommendationer om det.

   En sak att tänka på; Resveratrol är i samma Senolytiska familj som Fisetin, ta inte Resveratrol de dagarna du tar Mayo Protocol så den får "arbeta ostört". 

  Uppdateringar:  

   När man botar Covid-relaterade sjukdomar eller lång-Covid i de kliniska försöken i ålderdomshemmen så ser doseringen ut så här:
  • Dagsdosen beräknas till 20 mg Fisetin per kilo, t.ex. om du väger 60 kilo då är dagsdosen 20 x 60 = 1200 mg. Detta är viktigt för studien men Fisetin är väldigt säker så man behöver inte följa det till punkt och pricka.
  • Man tar Mayo Protocol med bara en veckas mellanrum, d.v.s. Dag 1, Dag 2, Dag 8 och Dag 9.
 
   Folk börjar märka friskare och "yngre" hud. Detta borde inte vara en överraskning då huden åldras därför att den ackumulerar Zombie-Celler.
   Tyvärr så börjar man "gömma" positiv forskning så länge det inte står klart att om en vitamin visar att den kan bota sjukdomar så behöver den inte ändra status till medicin. En forskning som redan har publicerats är om att Fisetin  kan bota hudcancer (klicka på bilden för att läsa forskningen):   En annan iakttagelse är minskning av celluliter hos kvinnor. När man söker om det så finns det ingen forskning, däremot kan man snabbt märka att högklassiga kliniker som behandlar celluliter, använder Fisetin i sin behandling.


Till NyaVitaminer.se:

Till Hemsidan >>


Till Fisetin:


Populära inlägg i den här bloggen

Ca-AKG, Framtidens vitamin?

TMG Ny forskning om gammal vitamin.