Ca-AKG, Framtidens vitamin?

 

De flesta som läser det här vet att NAD+ hjälper kroppen att fungera bättre, bevisen pekar på att NAD+ t.o.m. föryngrar kroppen.

 De flesta föryngrings vitaminer ökar eller påverkar NAD+, men finns det någon vitamin som föryngrar kroppen på ett helt annat sätt? 
 Och uppnår den vitaminen även snabbare resultat? 

   I november 2021 kom det fram en forskningsresultat som lät rätt otrolig: 
  • Man gav Ca-AKG (Calcium Alpha-Ketoglutarate) till 42 äldre personer (65 år i snitt) för 7 månader. Resultatet blev en sänkning av deras genetiska ålder med 8 år i snitt!
   Länk till forskningen här:


   Det var många "experter" som slog hål i resultatet för den ena och den andra orsaken - med sin rätta dock, man kunde inte förklara den snabba föryngringen på något sätt.

   Säkerhet   

   A-AKG är en billig form av AKG vitaminen, folk som styrketränar har tagit upp till 20-30 gram vid träning i tiotals år, den ökar cirkulationen och syreupptagningen vilket ger mer styrka och ork vilket leder till större muskler.


    A-AKG stannar i kroppen i bara några timmar och hinner inte påverka mer än blodflödet, ändå har man sett bl.a. bättre immunitet, mindre inflammationer, starkare skelett, friskare cirkulationssystem m.m.
   Ca-AKG formen av AKG tas upp i kroppen mycket bättre, är vattenlöslig och finns redan naturligt i ens kropp; AKG hittar man annars i kött, fisk samt mejeriprodukter. Man tror att de positiva resultaten som folk ser från "Keto-Diet" härstammar från AKG.
   Det finns en lång lista med hälso-förbättringar via Ca-AKG men det är onödigt att skriva ner dem, om något föryngrar kroppen så kommer det att leda till bättre fungerande kropp. 
   Ca-AKG är GRAS-klassificerad (Generally Recognized As Safe) vilket är en klassificering för naturligt förekommande vitaminer som anses vara säkra.

   Ca-AKG i blodet.   

   För bara ett par år sedan var det väldigt komplicerat och dyrt att analysera någons blodsammansättning, inte längre; nu är det enkelt och billigt.
   I studier med möss har man satt ihop cirkulationssystemen i gamla med unga möss, det yngre blodet har föryngrat den biologiska åldern av de gamla mössen grundligt. 
  • Man testade sedan att ge blod från yngre volontärer till äldre folk som led av åldersrelaterade sjukdomar och de tillfrisknade. Deras biologiska markörer (vilket är i princip hur bra ens kroppen fungerar) pekade på "föryngring".
   När det stod klart att blod från unga kunde bota samt föryngra äldre människor så tittade man närmare på blodets sammansättning hos:
  • Unga friska människor.
  • Gamla människor med normalt/dåligt immunförsvar.
  • Friska 100+ åringar som sällan blev sjuka.
   Man koncentrerar sig på de substanserna/molekylerna som både de unga och friska 100+ åringar hade i sitt blod men gamlingarna som lätt blev sjuka saknade eller hade låga mängder av.

   Förutom NAD+ så hittade man större koncentrationer AKG hos de friska 100+ åringarna än normalt.

   Vid senare mätningar så har man konstaterat att en normal 80-åring har 10% AKG i sitt blod än vad en normal 40-åring har.

   Privatpersoner som tar Ca-AKG brukar ta föryngrings-tester för blodet och de pekar konstant på en föryngring men kliniska tester på det är inte gjorda.

   Men det är inte blodet som är den stora orsaken till föryngringen.

   Orsaken till föryngringen!   

   De som följer David Sinclair (eller läst hans bok) vet om hans tester på att föryngra synorganet på möss via Yamanaka-Factors, gener som skapar stam-celler.


   Man tillsatte en "aktivator" som satte igång 3 av de 4 Yamanaka-Factors och när ögonen hade nått åldern man siktade på efter 8-14 dagar så avaktiverade man dem. 
   Människoförsök är redan igång och man hoppas på att om några år ska man kunna ta ett piller och föryngra sitt synorgan istället för att köpa glasögon.
   Jag har inte sett några resultat på försöken så man får ta det för vad det är, något man hoppas uppnå!

   Självklart så försöker man hitta sätt att leverera "aktivatorn" till hela kroppen. Man kan göra det med godartade virusarter men man tittar på andra sätt också.

   Man gjorde olika cocktails med "aktivatorn" tillsammans med andra kemikalier samt andra kemikalier som man tyckte var lovande, av ren kuriosa så gjorde man testerna även med några vitaminer som visade potential, summan blev över 60 cocktails. Målet var att påverka de 3 faktorerna i en jämn takt.

   6 cocktails visade positiva resultat och om du tror att Ca-AKG var en av dem så gissade du rätt!


C-1 till C-6 är de 6 blandningarna som visade positiv påverkan på de 3 Yamanaka-Factors; Ca-AKG är "Cocktail-6", C-6.

   På den högra bilden ser du resultaten när man har tillfört de olika blandningarna i olika mänskliga celler; även fast C-6 inte är bäst så mäktar den med en kronologisk föryngring av c:a 2,3 år i snitt. Testet varade i bara 4 dagar så det är rätt bra ändå!
   Förvänta dig dock inte så snabba resultat, 1-2 gram Ca-AKG per dag kan inte nå ut till 80 kilo celler i ens kroppshydda. 
   Men resultaten från forskningen som jag nämnde i början (8 års föryngring på 7 månader) verkar mycket mer troliga! 

   Länk till den nya forskningen här:

   Men hur legitim är den här forskningen då?   

   Om du läser det sista namnet av forskarna som har varit involverade så kan du läsa "David Sinclair".
   Jag har följt David i 4 år nu och hans trovärdighet är det viktigaste han har, han säger aldrig något om han inte är 110% säker på sin sak.
   
   Här är ett kort klipp på 2,5 minuter där han berättar om forskningen med Ca-AKG:


   Summan av allt...    

   Föryngrings-sektorn har koncentrerat sig på att producera höga mängder NAD+ samt aktivera AMPK, vilket fungerar enastående! Ca-AKG är lite som "det nästa steget".

   Man bör ta kapslarna (1-2, man kan ta upp till 4) på morgonen med vatten, inget annat för att aktivera eller hjälpa till med metylering, förtrycka CD 38 o.s.v. som man bör göra när man ökar sin NAD+. Ca-AKG verkar faktiskt ge minst lika stor effekt men på ett enklare sätt.

   Tar du redan NR och andra vitaminer så kan du lägga till Ca-AKG, det är två helt separata sätt att få en välfungerande kropp. Annars, jag gillar enkelheten med Ca-AKG; man har inte flera vitaminer som kräver olika sätt samt tidpunkter att ta dem på, ett par kapslar med vatten på morgonen, klart. 

   Jag är 56 och har NAD+ nivåer av en 20-åring, jag märkte knappt någon energi-ökning av den enkla anledningen att jag redan är full med energi. Däremot så känner jag en känsla av välbefinnande, jag känner mig yngre på ett konstigt sätt, svårt att förklara. 
   Ju äldre man är desto mer AKG saknas i kroppen och om du inte ökar din NAD+ med NR så kommer du även att märka av mer energi, detta från "nybörjare" som har testat.


Till NyaVitaminer.se:

Till Hemsidan >>

Till Ca-AKG:
Populära inlägg i den här bloggen

Fisetin

TMG Ny forskning om gammal vitamin.