TMG Ny forskning om gammal vitamin.

En gammal vitamin som plötsligt blev spännande!

   Vad gör TMG?

   När din kropp förbrukar den NAD+ som den har skapat så återanvänder den restprodukterna för att skapa ny NAD+. För att återvinningen ska ske då behövs det visa substanser, de tas från kroppens metylerings-pooler. TMG består av de substanserna som NAD+ behöver för att återvinnas, det kan vara vettigt att ta TMG för att inte riskera att tömma de egna metylerings-pooler.

   Annat som TMG är bra för:

   TMG har visat sig väldigt nyttig för levern, man gav TMG i en forskning till 5000 levertransplantations patienter med goda resultat. 

   Den kan hjälpa till att bota Leversteatos (s.k. fettlever); om du mår illa av Resveratrol så kan det vara tecken på det. Prata med din läkare och kanske också öka på ditt intag av TMG.

   En annan egenskap för TMG är att den skyddar friskt DNA från att försämras med tiden.

   Många som följer Sinclair tar stora mängder TMG för att gå ner i vikt (upp till 2500 mg per dag), 
   TMG är också populär hos kroppsbyggare; främst för att förbränna fett men även för att den ökar prestationen samt höjer testosteron-nivåerna (7% efter bara 3 veckor, länk till studien nedan)


   Förresten, man testade doser på 2500 mg och 5000 mg, den högre dosen gjorde ingen skillnad i prestanda eller testosteron-ökningen så 2500 mg verkar vara optimalt.
   Som det ser ut idag så är TMG det enda receptfria tillskottet för att öka sitt testosteron!

   Hur mycket TMG bör du ta?

   TMG har funnits i över 50 år som kosttillskott, men man får i sig TMG naturligt genom maten. Högre koncentrationer finns i skaldjur, rödbetor, broccoli, spenat m.m. 
   80 mg TMG metylerar 100 mg NR; om din kropp har låga metylerings-pooler så räcker en kapsel som "försäkring" om man tar en eller 2 kapslar NR. Vill du påverka orken, testosteron (kvinnor behöver också testosteron) eller vikten så kan du ta upp till 2500 mg, (enligt forskningen). 


Till NyaVitaminer.se:

Till Hemsidan >>


Till TMG:Populära inlägg i den här bloggen

Ca-AKG, Framtidens vitamin?

Fisetin